بسته ویدیویی «تابناک»؛ مجموعهای از ویدیوها پیرامون رویدادهای سیاسی عمدتاً متکی بر گزارشها و تحلیلها و ویدیوییهایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست دادهاید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر میتوان فرا گرفت.
مردم چچن که به واسطه تفاوتهای اعتقادی و قومی از دیرباز به دنبال استقلال از شوروی و سپس روسیه بودند، نهایتا با جنگ اول چچن به خواسته خود رسیدند؛ اما مشکلات اقتصادی، عدم موفقیت در برقراری یک دولت مرکزی پایدار و فعالیتهای خشن شبه نظامیان در این منطقه، نهایتا منجر به جنگ دوم چچن و پس گرفتن این منطقه سرشار از نفت توسط روسیه شد. تصاویری از این جنگ خشن و خونبار را همراه با توضیحات تاریخی در ویدیو تابناک ببینید.
شورشهای پیش از رفراندوم در الجزایر
پس از سالها استعمار الجزایر توسط فرانسه، سرانجام ملیگرایی و هویت اسلامی ملت الجزایر باعث شد که تلاش برای استقلال شکلی جدی به خود بگیرد و پس از چند سال نبرد سخت و خونبار ـ که باعث شد لقب سرزمین یک میلیون شهید به الجزایر داده شود ـ پس از ۱۳۲ سال سلطه بیگانه، الجزایر استقلال خود را به دست آورد و در هشتم اکتبر سال ۱۹۶۲ به نام جمهوری دموکراتیک مردمی الجزایر به عضویت سازمان ملل متحد درآمد. هرچند اراده ملت الجزایر برای استقلال روشن بود و دولت فرانسه نیز در برابر مقاومت مردم الجزایر تسلیم شده بود، مخالفتها از طرف بدنه نظامی فرانسه ادامه داشت و حتی چند اقدام برای ترور دوگل و همچنین کودتای نظامی صورت گرفت. اکثر این اقدامات توسط گروهی به نام سازمان ارتش سری انجام شد که از جدا شدن الجزایر ناراضی بودند. در این ویدیو، تصاویری از درگیری و آشوب در الجزایر را که کمی پیش از برگزاری رفراندوم به بهانه سفر دو گل رخ داد ببینید.
آلمان پس از اشغال لهستان دستور داد، همه یهودیان این کشور در گتوهایی در شهرهای بزرگ آن جمعآوری شوند. این جمعیت متمرکز در فضایی بسیار کم منجر به شیوع بیماری و مرگ و میر در اثر گرسنگی شد. در سال ۱۹۴۳ بزرگ ترین شورش یهودیان علیه آلمانیها در گتو ورشو رخ داد. یهودیان ابتدا از رفتن به اردوگاه مرگ تربلینکا سر باز زدند و شورش شروع شد، ولی به دستور یورگن اشتروپ، کل گتو تخریب و آتش زده شد. در این درگیری ۱۳ هزار یهودی کشته شدند. به مناسبت این واقعه و به عنوان قسمتی از پروپاگاندای متفقین برای سیاست عدم مصالحه خود، تصاویری از بمبباران ورشو و حملهای که منجر به اشغال لهستان شد، همراه با صحنههایی که نشان میدهد لهستانیها هنوز در بریتانیا مشغول آماده شدن برای نبرد هستند، نمایش داده شد. این تصاویر را با زیرنویس فارسی در ویدیو تابناک ببینید.
درباره رکود بزرگ که در سالهای ۱۹۲۹ تا اواخر دهه ۳۰ ادامه داشت چه میدانید؟ بزرگترین کشورها چگونه درگیر این رکود خانمان سوز شدند و به ورطه نابودی رفتند؟ در یک دقیقه علت جنگ جهانی دوم را ببینید.
بولونیا از نمای نزدیک با کیفیت 4K
«بولونیا / Bologna» بزرگترین شهر و مرکز ناحیه امیلیا رومانیا و نیز استان بولونیا در شمال ایتالیاست در دشتی حاصلخیز در کوهپایه رشته کوههای آپنینه؛ مرکز بزرگ نقل و انتقالات و بازار کشاورزی. بولونیا مرکز تلاقی جادههای اصلی و راهآهن است که شمال ایتالیا را با مدیترانه و سواحل جنوبی آدریاتیک پیوند میزند. قدیمیترین دانشگاه جهان، دانشگاه بولونیا در این شهر قرار دارد که در سال 1088 میلادی تاسیس شد. همچنین مقر کمپانیهای خودروسازی لامبورگینی، مازراتی، پاگانی و فراری و نیز شرکت موتورسیکلتسازی دوکاتی در نزدیکی بولونیا واقع شدهاند. آکادمی هنرهای زیبای بولونیا نیز یکی از قدیمیترین و معتبرترین آکادمیهای هنری سراسر ایتالیا و اروپاست. «پیاتزا ماجوره / Piazza Maggiore» میدان اصلی شهر بولونیا، «پیازا سانتو استفانو / Piazza Santo Stefano»، خیابان «کواردریلاترو / Quadrilatero»، «سن لوکا / San Luca» بزرگترین ایوان دنیا، برج تاریخی «توره آسینلی / Torre Asinelli» ،«Archiginnasio» اولین ساختمان دانشگاه بولونیا و «گالری کاور / Galleria Cavour» از نقاط جذاب بولونیا است. تصاویری با کیفیت 4K از این شهر در تابناک تماشا میکنید.